VLEN: Në Qeverinë e ardhshme ne jemi garanca për ndryshimet kushtetuese

VLEN: Në Qeverinë e ardhshme ne jemi garanca për ndryshimet kushtetuese

Nga koalicioni opozitës shqiptare VLEN sot për mediat kanë deklaruar se ata janë garancë për Ndryshimet Kushtetuese në vend pas Qeverisjes së re.

Ja fjalimi i plotë i Afrim Gashit nga ky koalicion.

Lexo Edhe:

“Të nderuar qytetarë, të dashur mbështetës të Koalicionit Shqiptar VLEN, jam sot këtu për t’ju qetësuar se gjithçka po shkon sipas planit të shtabeve tona dhe se fitoren tashmë po e shohim në horizont.

Ne e dimë saktë se çfarë jemi duke bërë dhe çfarë duhet të bëjmë deri më 8 maj. Kështu, siç dëshmuam më 24 prill, se shqiptarët janë PËR koalicionin VLEN, kjo më 8 maj do të shndërrohet në një referendum që koalicionit VLEN do t’ia japë një fitore plebishitare shqiptare.

Duke qenë garuesit e vetëm në kampin politik shqiptar dhe, natyrisht, fitues të këtij blloku, ne jemi edhe përfaqësuesit e vetëm dhe legjitimë të shqiptarëve në këto zgjedhje. Rrjedhimisht, kjo na obligon që t’i përfaqësojmë shqiptarët edhe në qeverinë e ardhshme, ku – pos tjerash – do të drejtojmë institucione të rëndësishme të Punëve të Brendshme, që janë përgjegjëse për sanksionimin e krimit dhe korrupsionit, për ta luftuar kështu fuqishëm dhe drejtpërdrejt krimin dhe korrupsionin shumështresor dhe shumëvjeçar.

Kur jemi këtu, më duhet t’ju bëj thirrje të jeni të qetë se është vetëm propagandë ajo se dikush do t’i bllokojë ndryshimet kushtetuese dhe rrugën eurointegruese. Koalicioni Shqiptar VLEN është garancë në qeverinë e ardhshme se ndryshimet kushtetuese do të ndodhin dhe për këtë do të kemi kornizë të veçantë për masat dhe afatet e zbatimit të këtij detyrimi. Gjithsesi, insistimi ynë është që ato të ndodhim sa më shpejt dhe që bisedimet për aderim në BE të fillojnë një ditë e më parë.

Përveç kësaj, ne jemi konsistentë në qëndrimin tonë se duhet të hapet debat i gjerë që, gjatë ndryshimeve të ardhshme kushtetuese, të vendoset dispozita sipas së cilës presidenti i shtetit do të zgjidhet në kuvendin republikan, gjithsesi duke synuar konsensus sa më të gjerë politik, por edhe kohezion më të lartë etnik përmes shumicës së dyfishtë.

Thirrja ime e fundit është që të punoni me shumë zell, përkushtim e kujdes, që fitoren e 8 majit ta bëjmë sa më madhështore. Të bindur se ia VLEN” – thuhet në pressin për media nga VLEN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *