Vendet evropiane ku njerëzit kalojnë më pak kohë në punë

Eksperimentet e shkurtuara të javës së punës kanë gjetur vrull në të gjithë botën, ku gjithashtu kemi një numër në rritje të kompanive që po mbrojnë vendosjen e një jave pune katërditore.
Këtu janë disa nga vendet me javët mesatare më të shkurtra të punës, sipas të dhënave nga Organizata Ndërkombëtare e Punës.
Duke nisur me Holandën dhe duke përfunduar me Finlandën, këto janë 10 vendet evropiane ku njerëzit kalojnë më pak kohë në punë:

1. Holandë, 29.5 orë
2. Danimarkë, 32.5 orë
3. Norvegji, 33.6 orë
4. Zvicër, 34.6 orë
5. Austri, 35.5 orë
6. Belgjikë, 35.5 orë
7. Itali, 35.5 orë
8. Irlandë, 35.6 orë
9. Suedi, 36 orë
10. Finlandë, 36.3 orë

Edhe pse rezultatet nuk janë të këtij viti, besojmë se lista nuk mund të ketë ndryshuar përgjatë muajve të fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *