Tre ish-ministra të Shëndetësisë do të jenë deputetë në Kuvendin e RMV-së

Tre ish-ministra të Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut janë tani zyrtarisht deputetë në parlamentin e ri, pas rezultateve fillestare të zgjedhjeve. Venko Filipçe nga LSDM dhe koalicioni, Bekim Sali nga koalicioni “VLEN”, dhe ministri aktual i Shëndetësisë, Ilir Demiri nga koalicioni “Fronti Evropian”, kanë fituar mandate parlamentare, duke u ulur në karriget e montimit.

Venko Filipçe, i cili ka qenë në krye të listës në Zonën e 4-të zgjedhore, ka premtuar se do të jetë një deputet aktiv dhe ka në plan të paraqesë ndryshime në ligjin për shëndetësinë për të adresuar statusin e specialistëve privatë. “Do të mundohem ta realizoj atë që u kam premtuar qytetarëve,” tha ai.

Bekim Sali, i cili ishte i dyti në listën e koalicionit të tij, deklaroi se do të insistojë në miratimin e katër ligjeve të cilat ishin dorëzuar në Kuvend gjatë mandatit të tij si ministër, përfshirë një ligj për infermierinë.

Ndërkohë, Ilir Demiri, ende në detyrën e ministrit dhe i shtati në listën e Zonës së 6-të zgjedhore, shprehu se do të vazhdojë të avokojë për reforma në sistemin shëndetësor. “Nëse do të kem vetëm 2 vite të tjera në detyrë, do të ndërtoj 4 qendra rajonale në të gjithë vendin që pacientët të mos kalojnë më shumë se 50 kilometra,” shtoi ai.

Analisti Blagojçe Atanasovski kritikoi kalimin e mjekëve në politikë, duke theksuar se politika ofron një rrugë më të lehtë për të realizuar ambiciet profesionale, por gjithashtu shpreh zhgënjim për braktisjen e profesionit primar të mjekësisë për politikën.

Ilir Hassani, ish-deputeti, gjithashtu ka fituar një vend në përbërjen e ardhshme parlamentare, ndërsa koalicioni “Maqedonia juaj” e udhëhequr nga OBRM-PDUKM përfshin gjithashtu mjekë deputetë, duke vënë në dukje një trend të vazhdueshëm të mjekëve që hyjnë në politikë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *