Taravari: Jam i sigurt se qeveria e re do të fillojë negociatat me BE-në, por edhe mund t’i përfundojë

Arben Taravari, njëri nga liderët e koalicionit “VLEN”, i cili po zhvillon negociata me OBRM-PDUKM-në për përbërjen e qeverisë së ardhshme, pret që brenda disa ditësh të arrihet marrëveshja përfundimtare.
Ai shprehet se i vjen mirë që pas 22 vitesh vendi ka pasur një ndryshim të plotë qeveritar. Taravari është i sigurt se kjo përbërje qeveritare do t’i nisë negociatat me Bashkimin Evropian, dhe ka thënë se është mendimi i tij që të hapet debat për Kushtetutën e re pasi të fillojnë negociatat me Bashkimin Evropian.
OBRM-PDUKM, koalicioni “VLEN” dhe Lëvizja “ZNAM” janë ende duke diskutuar për formimin e qeverisë së re, ndonëse tashmë është bërë e ditur ndarja e reparteve, ndërsa jozyrtarisht janë përmendur edhe emrat e ministrave të rinj.
Në ndarjen e posteve ministrore, koalicioni OBRM-PDUKM, si fitues i zgjedhjeve parlamentare, merr më së shumti, pra 13 ministri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *