Sindikata e Policisë: Përgjegjësia për pasaportat të mos bie në kurriz të punëtorëve të policisë

Sindikata e Policisë bënë thirrje që të gjenden përgjegjësit për problemin e me pasaporta, por kjo të mos jetë në kurriz të të punësuarve në polici.

“Situata e imponuar me dokumentet personale të qytetarëve është ende problem për punonjësit e MPB-së. Me sa duket dikush po bën të duket sikur kolegët tanë janë përgjegjës për këtë. Në reagimin e mëhershëm të Avokatit të Popullit thuhet se “një numër i madh i dokumenteve personale që janë përpunuar dhe të pashpërndara janë vendosur në sirtaret e MPB-së, me çka ekziston mundësia që disa qytetarëve tu pamundësohet votimi në zgjedhje parlamentare dhe presidenciale”. Numri nuk është i vogël, bëhet fjalë 100.000 qytetarë.

Një deklaratë drejtuar drejtpërdrejt kolegëve tanë në departamentin e çështjeve civile, ai që ka marrë kërkesën është punëtor, ai që e ka përpunuar është punëtor, ai që e ka bërë është punëtor dhe ai që duhet të lëshojë dokumentin është përsëri një punëtor. Sipas praktikave të mëparshme, përgjegjësia do të kërkohet nga disa prej këtyre kolegëve”, thonë nga Sindikata.

Nga atje thonë se përgjegjësi duhet të ketë, por përgjegjësia nuk duhet të bie në kurriz të kolegëve tanë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *