Siljanovska Davkova akuzon qeverinë për shqetësimet në Maqedoni dhe mohon zbatimin e aktgjykimeve nga Strasburgu

Gordana Siljanovska Davkova, kandidatja për kryetar të shtetit nga radhët e OBRM-PDUKM-së, akuzon qeverinë e Maqedonisë për shqetësimet në vend dhe mohon zbatimin e aktgjykimet nga Strasburgu lidhur me të drejtat e pakicës maqedonase në Bullgari. Në një intervistë për emisionin “Pro apo Kundër” në televizionin Alfa, ajo kritikoi qeverinë për shfrytëzimin e energjisë në ofendime dhe mohime, duke thënë se koha është për ndryshim.

“Koha në të cilën jetojmë është ndryshe nga viti 2019. Doli se njerëz që nuk mund të parashikonin proceset, marrëdhëniet dhe ngjarjet hynë në politikë ose u gjendën në pozicione. Këta janë njerëz që janë amatorë. Ata menduan se nëse e bëjmë këtë lëshim nga nesër do të hapet rruga drejt BE-së dhe nuk do të ketë asnjë problem. Dhe është e tmerrshme kur ende besojnë se janë në rrugën e duhur”, përfundoi ajo, duke thënë se qeveria i ka shkaktuar dëme të mëdha Maqedonisë me marrëveshjen për fqinjësi të mirë me Bullgarinë dhe kjo është një nga arsyet pse ajo kandidon sërish për president i Maqedonisë.

Gjatë intervistës ajo iu referua kaosit me dokumentet e udhëtimit të krijuar nga qeveria. Siljanovska Davkova tha se ky vendim i Qeverisë i cenon të drejtat e njeriut.

“Problemet me të cilat po përballen janë prodhuar nga qeveria. Këto probleme nuk i krijoi opozita dhe as qytetarët. Qeveria krijoi problemet. Ai që u zënë në pesë vjet dhe harroi që dokumentet janë të vlefshme për dhjetë vjet. Ai që harroi se ka edhe për përdorim të brendshëm, aty në kapituj dhe nuk kemi hapur asnjë kapitull. Pra duhet ta zgjidhë problemin”, theksoi ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *