Shaqiri: Për hapjen e konviktit të vulosur në Çashkë duhet të veprohet sipas vëzhgimeve të Inspektoratit Arsimor

Ka procesverbal që i janë dorëzuar Komuna e Çashkës dhe Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës nga Inspektorati i Arsimit dhe do të duhet të veprohet me komentet që të mund të rihapet internat në SH.F.K “Todor Janev”. Në Çashkë, tha ministri i Arsimit dhe Shkencës, Jeton Shaqiri , duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarit të MPB-së gjatë vizitës së sotme në shkollën ku internati është vulosur që nga maji i vitit të kaluar dhe nuk punon.

Përveç pesë nxënësve të klasës së parë që mësojnë në një paralele të veçantë shqipe, në SH.F.K “Todor Janev” në Çashkë aktualisht vijojnë mësimin 178 fëmijë nga klasa e dytë deri në klasën e nëntë, prej të cilëve 117 janë maqedonas nga Çashka, dhe 61 nxënës janë. Shqiptarët nga fshatrat e Komunës së Çashkës. Në vend që të qëndrojnë në konvikt, ata duhet të dërgohen në shkollë me furgon çdo ditë. Këta nxënës, si edhe më parë, edhe në këtë vit shkollor, mësimin në paralelet maqedonase e ndjekin së bashku me shokët e tyre maqedonas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *