“Serbia mund ta provokojë sërish një konflikt në Ballkan”/ Ngritet alarmi shqetësues pas “Kuvendit gjithëserb”

Se Serbia po bën hapa drejt “Botës serbe”, këtë e dëshmoi edhe tubimi i mbajtur në Beograd me moton “Kuvendi gjithë-serb”.
Në këtë Kuvend pjesëmarrës përveç akterëve polotikë serbë, ishte edhe presidenti i Bonjës, Millorad Dodik, e po ashtu edhe pjesëtarët e Listës Serbe.
Ky Kuvend kishte për qëllim vërtetimin e unitetit serb.
Madje, në atë Kuvend është miratuar edhe një deklaratë. Aleksandar Vuçiq, për këtë deklaratë ka thënë se i referohet Marrëveshjes së Dejtonit, e cila i ka dhënë fund luftës në Bosnje – Hercegovinë, dhe nuk përmendet përçarja në atë shtet.
Megjithatë, deklarata duhet të miratohet nga Parlamenti i Serbisë dhe ai i Republikës Serpska brenda 90 ditëve.
Po ashtu, presidenti serb ka thënë se ky dokument përmend edhe Kosovën edhe Rezolutën 1244.
“E kemi përmendur qartë edhe dialogun si rrugë thelbësore për zgjidhje të problemeve mes nesh dhe shqiptarëve. Nuk ka zgjidhje tjetër përveç dialogut”, ka thënë ai.
Përgjatë takimit është insistuar në, siç është thënë, “përdorimin e emrit të plotë të provincës jugore serbe – Kosova dhe Metohija” – si referencë për shtetin e Kosovës.
Salihaj: Vetë termi Serbi e Madhe nënkupton ripushtime të pjesëve të territoreve të Kosovës, Bosnjës, Kroacisë dhe Malit të Zi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *