PTHP Maqedoni ka ngritur kallëzim penal kundër 26 personave për shpërdorim të pozitës

 

Prokuroria Themelore Publike, ka ngritur kallëzim penal kundër 26 personave për shpërdorim të pozitës dhe autoritetit zyrtar, falsifikim dokumentesh dhe punë nga pakujdesia në shërbim.

Ndër personat e akuzuar, figura kryesore është Z.A. dhe L.P. nga Negotina, si dhe A.M. nga Shtipi për shkelje të rënda ligjore të lidhura me keqpërdorimin e pozitës zyrtare dhe autoritetit. Ata janë dyshuar për manipulimin e tenderëve për furnizimin e vajit për ngrohje në institucionet publike, duke shkaktuar dëme financiare serioze për buxhetin publik.

Gjithashtu, kallëzimi përfshin edhe individët e tjerë, M.K., M.A., V.K., B.S., I.M., R.P., S.D., G.K., D.M., K .R., Z.Sh., I.G., D.K., D.D., T.A., B.S., T.N., K.N., P.M. dhe B.K., të gjithë nga Shtipi, të cilët janë përgjegjës për pranimin e naftës në institucionet publike dhe janë akuzuar për moszbatimin e procedurave të duhura dhe manipulimin e dokumentacionit për të fshehur dallimet në sasisë e naftës.

Veprimet e tyre janë vlerësuar si shkelje e rëndë e ligjit dhe kanë shkaktuar dëme në shumën prej 18.403.386 denarë për buxhetin e Komunës së Shtipit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *