Për zgjedhjet e 8 majit u akredituan 1078 vëzhgues vendas dhe 770 të huaj

Në prag të raundit të dytë të zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare të 8 majit, një numër i madh vëzhguesish, përkthyesish dhe gazetarësh të huaj janë të akredituar për të monitoruar procesin zgjedhor në Maqedoninë e Veriut.

Sipas të dhënave të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, një total prej 1078 vëzhguesish vendorë janë të akredituar për të mbikëqyrur zgjedhjet, me organizatat vendase “VAKE UP” dhe Fondacioni Rom për Demokraci duke zënë vendin e parë me numrin më të madh të vëzhguesve të akredituar.

Në anën tjetër, misioni i posaçëm i vlerësimit të zgjedhjeve të OSBE/ODIHR ka akredituar 410 vëzhgues, ndërsa Asambleja Parlamentare e OSBE-së (AP) dhe Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Shkup kanë kontribuar me numra të tyre të vëzhguesve.

Për të siguruar një mbulim të gjerë dhe të shpejtë të ngjarjeve, 66 gazetarë dhe punonjës mediatikë nga mediat më të mëdha ballkanike dhe rajonale, si dhe agjencitë e lajmeve ndërkombëtare si Reuters, Associated Press, Al Jazeera, France Press janë të akredituar për të raportuar për zhvillimet në zgjedhje.

Raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale të 24 prillit u vëzhgua nga një numër i konsiderueshëm i vëzhguesve, por përfshirja e një numri më të madh të vëzhguesve vendas dhe të huaj në raundin e dytë tregon interesin e vazhdueshëm të komunitetit ndërkombëtar për demokracinë dhe stabilitetin në Maqedoninë e Veriut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *