Parafushata Zgjedhore/ LSDM dhe VMRO DPMNE përplasje për skema nepotizmi!

Zëdhënësja e Lidhjes Socialdemokrate, Bogdanka Kuzeska, ka denoncuar një rast të nepotizmit në komunën e Ohrit, ku kryetari Kiril Petsakov është akuzuar për punësimin e të afërmve dhe miqve në pozicione kyçe të institucioneve shtetërore. Kuzeska ka theksuar se kjo skemë përfshin anëtarë të familjes së Petsakovit dhe aleatë të ngushtë politikë, duke përfshirë punësimin e motrës së gruas së tij dhe të afërmve të tjerë në institucione të ndryshme komunale.

“Kjo është skema e nepotizmit të Petzakovit dhe DPMNE-së në Ohër: kumbari i kryetarit Petzakov, Sasho Donev është kryetar i komitetit komunal të DPMNE-së në Ohër. Motra e gruas së tij, Biljana, është e punësuar në qendrën komunale “Sveti Naum Ohridski”. Aleksandar Kitevski është i afërt me Petsakov dhe aktualisht është sekretar në komunën e Ohrit. Bashkëshortja e tij, Elena Kiteska, është e punësuar në shkollën fillore Koço Racin. Edhe motra e saj është e punësuar në një institucion nën kompetencën e komunës së Ohrit JP Ohër Komunalec. Një i afërm i Kiteskit, Riste është përfaqësues ligjor i së njëjtës kompani dhe kryetar i SHQ “Ohri” SHA. Kumasinka e Kiteskit, Ana Srbinovska, nga ana tjetër, është e punësuar në komunë, ndërsa Andonovski, Kumasinka, është drejtor i NP “Biljanini Izvori”, tha Kuzeska.

Sipas Kuzeskës, kjo praktikë e nepotizmit është e përhapur dhe përfshin një rrjet të gjerë të individëve të lidhur me kryetarin dhe partinë e tij. Kjo situatë ka nxitur kritika të ashpra nga LSDM, e cila paralajmëron se çdo votë për DPMNE-në do të ishte një votë për vazhdimin e kësaj praktike dhe për strehimin e interesave partiake.

“Drejtori i PK “JP Ohër Komunalec” Sasho Najdovski është edhe shok i Petsakovit. Kumasinka Olivera punon në të njëjtën kompani. Në këtë kompani pozitë menaxheriale mban Dusko Shajnoski, banor nga Bajaj. Ilija Arnaudoski është ish-kryetar i komitetit lokal të DPMNE-së në Velgosht dhe punonjës i Kapitenerisë. Bashkëshortja e tij Anxhela është e punësuar në komunën e Ohrit. Sekretar i Komitetit Komunal të DPMNE-së është Kosta Arnaudov. Bashkëshortja e tij është punëtore e JP “Vodovod”. Shefi i Urbanizmit e ka graduar bashkëshorten e tij në shefe të shërbimit vakant në komunën e Ohrit. Xhaxhai i Petsakov, kryetari i Ohrit, është punëtor i PK “Niskograbanda” Ohër”, tha Kuzeska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *