Një arsenal i tërë armësh u zbulua në një oficeri policie nga Maqedonia

Sektori për punë të brendshme Shkup – Njësiti për trafikim të paligjshëm me drogë dhe armë ka paraqitur kallëzim penal kundër policit Z.C. dhe kundër personit juridik – agjencisë së sigurimit, pronar dhe drejtues i së cilës është, për shkak të ekzistimit të shkaqeve të dyshimit të kryerjes së veprës penale “prodhim, posedim, ndërmjetësim dhe tregtim i paautorizuar i armëve dhe lëndëve plasëse, i dënueshëm nga neni 396. të Kodit Penal. Gjithashtu, Departamenti për Kontroll të Brendshëm, Hetime Penale dhe Standarde Profesionale në MPB ka paraqitur propozim për inicimin e procedurës për shkelje të rëndë të rendit dhe disiplinës së punës nga neni 210 i Marrëveshjes Kolektive dhe në përputhje me nenin 214 të Kontratës Kolektive të Ministrisë së Brendshme, është marrë vendim për largimin e Z.C. nga vendi i punës deri në marrjen e vendimit në procedurë disiplinore.

Përkatësisht, me datë 26.12.2023, me urdhër të gjykatës, zyrtarë policorë nga Njësiti për Trafikim të Paligjshëm me Droga dhe Armët në SPB Shkup, kanë kryer bastisje në shtëpinë e të akuzuarit, me ç’rast kanë gjetur dhe konfiskuar dy pushkë gjuetie “Crvena Zastava”, pushkë gjuetie “Beneli Armi”, karabinë gjuetie “Browning”, pushkë gjuetie “Beretta”, katër kuti pluhuri, katër kuti qitje, mjete për të bërë gëzhoja gjuetie, 36 fishekë të kalibrave të ndryshëm dhe 22 gëzhoja. Ndërsa, gjatë kontrollit të ushtruar në ambientet e përdorura nga personi i tij juridik, u gjet dhe sekuestrua edhe një “armë çeke”, një pushkë “Crico” dhe një pushkë “Beretta”.

Me veprime të tilla polici Z.C. ka vepruar në kundërshtim me nenin 16 të Kodit të Etikës së Sjelljes së Punëtorëve në Ministrinë e Brendshme, sipas të cilit punëtorët nuk duhet të kryejnë veprimtari që janë në kundërshtim me punët e brendshme, gjegjësisht të policisë – të punojnë si drejtues në person juridik. dhe aktivitetet në lidhje me armët dhe lëndët shpërthyese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *