Nikoloski: Nuk do të ketë ndryshime kushtetuese nën diktat bullgar dhe nuk do të ketë kurrë

Aleksandar Nikoloski, nënkryetar i VMRO-së, në një intervistë në “Tema e ditës” në televizionin Sitel, ka bërë thirrje për një fitore bindëse në zgjedhjet e ardhshme në Maqedoni. Ai shprehu nevojën për një qeveri të re që do të reformojë vendin dhe do të luftojë korrupsionin.

“Që të jetë qeveria e tillë, LSDM dhe BDI duhet të shkojnë në opozitë. Ne kemi nevojë për një rezultat bindës dhe ata duhet të na japin mbështetjen e tyre. Aparteidi po u ndodh maqedonasve nga një parti politike që ka 12 deputetë dhe kontrollon gjithçka me 10 për qind deputetë. Por për ta ndryshuar këtë duhet të bashkohemi. Sa më i lartë të jetë pjesëmarrja, aq më mirë shkon për VMRO-në”, tha Nikoloski.

Në lidhje me politikën e jashtme, Nikoloski theksoi se Bullgaria duhet të marrë hapat e nevojshëm drejt bashkëpunimit me Maqedoninë, duke theksuar se Maqedonia nuk duhet të shantazhohet. Ai gjithashtu paraqiti programin e partisë së tij, duke e përqendruar te lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, si dhe në hapjen e mundësive për investime vendase dhe të huaja në vend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *