Ndahet nga jeta poeti i njohur korçar

Poeti i njohur korçar Ylber Merdani, ndahet nga jeta në moshën 84-vjeçare. Ylber Merdani, është pinjoll i një prej familjeve me të njohura qytetare korçare, jeta e së cilit ashtu si e gjithë familjes ka kaluar mes një kalvari vuajtjesh e dhimbjesh.

Që në rini mësuesi Ylber Merdani, ka provuar burgosjen politike e më vonë për shumë vite edhe internimin në fshatin Shtyllë të Vithkuqit, ku ka gjetur pjesen me të madhe të fisit të tij.

Në Shtyllë mbi të gjitha gjeti Shpresën, vajza e cila e priti për të lidhur martesë me korçarin e njohur aty ku lindën një vajzë e një djalë.

Pas vitit 1991 rikthehet në Korçën e tij, për t’u përkushtuar me se shumti poezisë dhe shoqatës së përndjekurve politikë.

Gjatë këtyre viteve, ka botuar shumë libra me poezi dhe tregime nga tmerri i burgjeve politike. Ylber Merdani, ka qenë pjesë e revoltës se SPAÇ-it.

Ylber Merdani, është një nga të mbijetuarit e krimeve komuniste dhe një nga dëshmitarët okularë dhe pjesëmarrës të revoltës në burgun e Spaçit, ku dëshmon se si burgu menjëherë pas revoltës, u vu në gjendje gadishmërie, duke bërë tortura nga më të tmerrshmet, deri në ekzekutim të atyre që ishin organizatorët e revoltës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *