Mosmarrëveshja rreth Gazës Veriore është pengesa e fundit në bisedimet e armëpushimit, thonë burimet egjiptiane

Pjesa e fundit e negociatave të armëpushimit që kërkon marrëveshje përfshin nëse forcat izraelite do të tërhiqen nga Gaza veriore dhe do të lejojnë banorët e saj të kthehen, sipas burimeve egjiptiane të sigurisë.
Izraeli dhe Hamasi kanë rënë dakord për kohëzgjatjen e një armëpushimi dhe lirimin e pengjeve dhe të burgosurve, thanë ata për Reuters.

Burimet thanë se bisedimet do të rifillojnë nesër në Kajro.

closevolume_off
Kjo u lë ndërmjetësuesve një javë që të përpiqen të sigurojnë një marrëveshje përpara 10 marsit, fillimi i Ramazanit – një datë në të cilën anëtari i kabinetit të luftës izraelite Benny Gantz tha se IDF do të niste një ofensivë në Rafah nëse Hamasi nuk lironte pengjet e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *