Maturantët përsëri e kanë shpërndarë provimin nëpër grupet në Viber

Nxënësit të cilët sot u futën në provimin e e dytë ekstern të maturës shtetërore (anglisht dhe matematikë) e kanë shpërndarë sërish provimin në grupet e Viberit.

Rastin e konfirmoi drejtoresha e Qendrës Shtetërore për Provime, Biljana Mihajllovska.

“Kësaj radhe grupi në Viber i anglishtes kishte tre mijë nxënës, nuk e di nëse janë të gjithë studentë sepse edhe ne ishim pjesë e atij grupi. Grupi i matematikës rreth 300-400 përdorues”, deklaroi Mihajllovska.

Nxënësit që fotografuan provimet, të cilëve iu gjetën telefonat dhe që u gjetën me emër e mbiemër nga grupet Viber, u hoqën nga provimi.

Po ashtu, Mihajllovska informoi se në shkollën e mesme “Mirko Mileski” në Kërçovë, prindi i një nxënësi të larguar nga provimi shtetëror për shkak të posedimit të telefonit, verbalisht i ka sulmuar vëzhguesit e Ministrisë së Arsimit dhe Byrosë për Zhvillimin e Arsimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *