Ljupço Palevski sot para gjykatës për vrasjen e dyfishtë

Lupço Palevski Pallço, i dyshuari i parë për vrasjen e Vanja Gjorçevskës dhe Pançe Zhezhovskit, sot do të dalë para gjykatësit të procedurës paraprake. Në Gjykatën Penale, Pallço dhe gjykatësi kompetent pritet të kundërshtojnë argumentet e paraburgimit, ku që në dhjetor i është shqiptuar në mungesë.
Nuk dihet ende se çfarë masash alternative do të kërkonte Palevski, as nëse dikush do ta mbrojë apo do t’i caktohet avokat sipas detyrës zyrtare. Prokuroria nuk bën të ditur se kur Pallço do të dëshmojë para prokurorit kompetent ndërsa rasti për të është ende në hetim.
Ai është në dispozicion të autoriteteve vendase për të gjashtën ditë dhe ndodhet në burgun e Shutkës, pasi u ekstradua nga Turqia.
Jozyrtarisht, për akuzë ndaj Palevskit do të pritet, ndërsa për pjesën tjetër të të arrestuarve si bashkëpunëtorë në rrëmbim, më së voni deri më 2 qershor do të ketë akuzë. Vllatko Keshishov, Velibor Manev dhe Bore Videvski tashmë e kanë pranuar fajin dhe kanë çuar policinë në vendet ku janë varrosur të vrarët.Sipas ligjit të procedurës penale, të dyshuarit mund të mbahen në paraburgim para ngritjes së aktakuzës maksimum 180 ditë, i cili skadon më 2 qershor, dhe për këtë duhet të akuzohen tre bashkëpunëtorët e dyshuar. Pas dorëzimit, ata mund të mbahen në paraburgim edhe për dy vite të tjera. Mes të dyshuarve është edhe babai i Vanjës, Aleksandar Gjorçevski, i cili po hetohet nëse ka ndihmuar në rrëmbimin e vajzës së tij.

Së fundmi Gjykata Supreme vendosi t’i shqiptojë arrest shtëpiak. 14-vjeçarja Vanja dhe 74-vjeçari Pançe u raportuan të zhdukur më 24 dhe 27 nëntor të vitit të kaluar. Trupat e pajetë u gjetën në afërsi të Shkupit dhe Velesit më 3 dhjetor. Pas lëshimit të urdhërarrestit ndërkombëtar më 5 dhjetor, Palevski u arrestua në Balikeshir-Turqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *