Kurti: Krimet e luftës nuk vjetërsohen, por po na humbin dëshmitarët

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti e konsideroi si çështje urgjente adresimin e krimeve të kryera gjatë luftës, për çka i bëri thirrje sistemit të drejtësisë për adresim sa më të shpejtë.

Ai para kabinetit qeveritar, në mbledhjen e së martës, tha se krimet e luftës asnjëherë nuk vjetërsohen, por sipas tij është e rëndësishëm që të njëjtat të adresohen sa më shpejtë, pasi dëshmitarët po vjetërsohen dhe po vdesin.

Ai potencoi se po bëhet mbi një çerekshekulli prej luftës së fundit në Kosovë, e që pavarësisht se dëshmitë mbeten, dëshmitarët po humbin.

Gjatë mbledhjes, Kurti tha se me përgjegjësinë më lartë institucionale duhet të vazhdojnë me përkushtim adresimin e krimeve të luftës para drejtësisë dhe historisë.

Ai shtoi se angazhimi për paqe do të ndikojë në përmirësimin e jetës së brezave të rinj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *