“Hot Dog King” u ndalua të konkurronte sepse ishte i sponsorizuar nga një markë vegane

Ylli i konkursit të ngrënies, Joey ‘Joss’ Chestnut, i është thënë se nuk mund t’i bashkohet konkursit premierë të ushqimit të hot-dogut në Amerikë, pasi arriti një marrëveshje me një markë vegane.Largimi i tij nga konkursi i Nathan’s Hot Dog Eating Contest të muajit të ardhshëm në Nju Jork erdhi pasi ai pranoi të sponsorizohej nga Impossible Foods, një prodhues vegan i hot-dogëve që konkurron me markën e Nathan’s

“Jemi të dëshpëruar kur mësuam se Joey Chestnut ka zgjedhur të përfaqësojë një markë rivale që shet hot-dog me bazë bimore në vend që të konkurrojë në Konkursin e Famshëm të Nathan-it të Ushqimit të Katërt Dog-it 2024,” raportoi Major League Eating të martën (MLE).

MLE shtoi se Chestnut është i mirëpritur të ribashkohet në konkurs, por vetëm nëse ai heq dorë nga sponsorizimi i tij me markën vegane.

“Joey Chestnut është një hero amerikan. Ne nuk do të donim asgjë më shumë se sa ta kishim atë në konkursin e famshëm Ndërkombëtar të Nathan’s Hot Dog Eating Contest. Shpresojmë se do të kthehet kur të mos përfaqësojë më një markë rivale”, thuhet në deklaratë.

Chestnut ka fituar 16 herë konkursin Nathan, i cili transmetohet drejtpërdrejt në televizion në SHBA. Rregullat e konkursit, ku marrin pjesë rreth 40,000 njerëz në vit, kërkojnë që garuesit të hanë sa më shumë hot dog (dhe simite) brenda 10 minutave. Chestnut, 40 vjeç, mban rekordin botëror për të ngrënë hot dog pasi hëngri 76 në lojën e 2021.

Ai gjithashtu mban rekorde të ndryshme të ngrënies, duke përfshirë thyerjen e 141 vezëve të ziera fort në tetë minuta, 23 byrekë me mish në 10 minuta, 182 krahë pule në 30 minuta dhe 25.5 sanduiçe akullore në gjashtë minuta.

Chestnut shkroi në mediat sociale se ai ishte “gërryer” kur mësoi për ndalimin, duke shtuar se ai “po stërvitej për të mbrojtur titullin [e tij]”.

“Për të rregulluar rekordin, unë nuk kam një kontratë me MLE ose Nathan dhe ata po kërkojnë të ndryshojnë rregullat nga vitet e kaluara pasi ato zbatohen për partnerët e tjerë me të cilët mund të punoj,” tha ai.

Konkursi i ngrënies së qenve të nxehtë është mbajtur më 4 korrik të çdo viti që kur emigranti polak Nathan Handwerker hapi stendën e tij në Coney Island në 1916.

Historia thotë se më 4 korrik 1916 – viti kur u themeluan hot dogët e famshëm të Nathan-it – katër emigrantë evropianë debatuan se cili prej tyre ishte më amerikan. Ata vendosën ta zgjidhnin atë me një konkurs të ngrënies së hot-dogut. Megjithatë, origjina e vërtetë e ndeshjes mbetet e mbuluar me mister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *