Dimovski: Mosndëshkimi i dhunës në Kuvend është motivim për të rinjtë

“Ne nuk kemi dhunë nga bashkëmoshatarët vetëm te fëmijët, kemi edhe dhunën e bashkëmoshatarëve mes deputetëve dhe janë bashkëmoshatarë me njëri-tjetrin si kolegë, fillimisht sulmojnë njëri-tjetrin verbalisht dhe më pas përfundojnë me dhunë fizike. Në komisione të caktuara ka pasur përleshje mes deputetëve, ka pasur trazira në foltoren e Kuvendit, ka pasur trazira në sallën e Kuvendit etj, dhe gjithçka është e dukshme për qytetarët dhe më të rinjtë. Dhe këtu vijnë disa gjëra, dmth duke parë përfaqësuesit nga legjislatura më e lartë apo në institucionet e sistemit, pastaj të rinjtë e arrijnë dhe thonë – pse të mos e bëjmë edhe ne. Dhuna në institucione asnjëherë nuk ka qenë e dënueshme, e vetmja e dënueshme ka qenë hyrja në parlament me 27 prill, dhe këtu janë dënuar qytetarët, e jo ata që i shohin si bullgarë nga të cilët marrin shembuj të caktuar”, thotë Vlado Dimovski nga organizata joqeveritare Qendra për Tolerancë dhe Mësim, në një intervistë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *