Bytyqi: Nuk kandidoj për kryetar të LSDM-së

Fatmir Bytyqi, deputet dhe deputet i LSDM-së, në Facebook ka njoftuar se nuk do të kandidojë për kryetar të LSDM-së, në mënyrë që, siç thotë ai, të parandalohet “fragmentimi dhe polarizimi i mëtejmë në radhët e anëtarëve”.

“Jam i vetëdijshëm se shumë nga bashkëpartiakët e mi, si dhe një numër i madh i miqve të mi që janë përkrahës të LSDM-së, presin nga unë të jem njëri nga kandidatët në zgjedhjet e ardhshme për kryetar, dhe ky është një nder i madh për mua. Besoj se, shumë prej tyre jetojnë dhe kontribuojnë në shoqërinë tonë përmes të njëjtave vlera që ndajmë. Disa nga bashkëpartiakët tashmë kanë dalë me kandidaturat e tyre dhe kjo është e drejtë e tyre – mendoj se të gjithë ata që ndajnë vlerat socialdemokrate, që janë përfshirë aktivisht në proceset e mëparshme zgjedhore me qëllim të fitores së LSDM-së dhe që janë të etur për bashkim dhe rinovim të vlerave të partisë në periudhën e ardhshme, meritojnë të kenë mbështetjen time dhe të të gjithë anëtarëve tanë.

Disa nga anëtarët tashmë janë duke marrë anë përmes përkrahjes të të preferuarve të tyre që për mendimin tim nuk është mënyra më e mirë, nëse qëllimi ynë primar në këtë periudhë është ruajtja e unitetit dhe dinjitetit brenda LSDM-së. Tani kemi nevojë për llogaridhënie, integritet, transparencë dhe drejtësi në zgjedhjet e ardhshme – dhe vetëm duke i respektuar do të dëshmojmë se shtetëformësia e unitetit Socialdemokrat nuk është vetëm në letër. Unë si Fatmir nuk jam shtylla më e fortë në LSDM por as në shoqërinë tonë – por unë si pjesë e EKIPIT që i jeton të gjitha vlerat e përmendura më lart, jam një nga ata që besoj se partia jonë shumë shpejt mund t’i kthehet shtigjeve të fitores. NE jemi ata që besojmë se mund të përqafojmë NDRYSHE metodat e mirëkuptimit, bashkëpunimit dhe respektit të ndërsjellë për diversitetin. Ne jemi ata që kërkojmë një rrugë NDRYSHE drejt unitetit dhe dialogut, të cilët besojmë se nevojitet një lidership i ri që do të jetë në përputhje me vlerat socialdemokratike. NE jemi ata që besojmë në një shoqëri ku të gjithë jemi njejtë të barabartë, NE jemi ata që besojmë në dialogun e sinqertë dhe solidaritetin me sindikatat/punëtorët, NE jemi ata që besojmë në kohezionin social, NE jemi ata që besojmë në funksionalitetin dhe administratë publike, në një shoqëri të dixhitalizuar, NE jemi ata që besojmë në ndërkulturalizëm, NE jemi ata që besojmë në socialdemokracinë si një forcë progresive në Maqedoni – dhe NE jemi shumë por të ndryshëm, megjithatë të bashkuar në idealet dhe synimet tona”, shkruan Bytyqi në profilin e tij në Facebook.

Zgjedhjet e brendshme partiake janë caktuar për 30 qershor dhe pasojnë dorëheqjen e liderit Dimitar Kovaçevski, i cili pas humbjes në zgjedhjet parlamentare dha dorëheqje së bashku me kryesinë e partisë. Të dielën, më 9 të këtij muaji, LSDM do të mbajë edhe Kongresin llogaridhënës ku do të analizohen arsyet e rezultatit zgjedhor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *