Besimtarët ortodoksë festojnë Pashkët

Besimtarët ortodoksë festojnë sot festën më të madhe të krishterë, Pashkët – Ngjalljen e Krishtit, ditën kur Jezu Krishti dëshmoi fuqinë e tij hyjnore dhe u ringjall nga të vdekurit.

Ngjallja e Krishtit u shpall në mesnatë në të gjithë tempujt e Kishës Ortodokse Maqedonase, ndërsa sot mbahen liturgjitë e Pashkëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *