Arusha bën kërdi në Forinë

Gostivar, 10 mars – Qendra për Menaxhimin e Krizave (QKK) bën me dije se në 24 orët e fundit në numrin e vetëm të emergjencës 112 janë regjistruar gjithsej 2175 thirrje, prej të cilave 38,34 për qind kanë qenë “reale” dhe 61,66 për qind kanë të bëjnë me nevoja të tjera të qytetarëve të cilat nuk kanë qenë urgjente.

Nga thirrjet aktuale, siç thuhet nga QKM, 71,86 për qind janë drejtuar në polici, 21,67 për ndihmë emergjente mjekësore, 4,18 për zjarrfikës dhe 0,38 për qind në AMSM.

QKM Rajonale – Tetovë ka raportuar se në numrin 112, një qytetar nga fshati Forino i Komunës së Gostivarit ka raportuar në orët e vona të pasdites se në pronën e tij në afërsi të hambarit kishte ardhur një ari, i cili lëvizte rreth hambarit n. koha e raportimit. Menjëherë është njoftuar Stacioni Policor – Gostivar, ekipi i të cilit ka dalë në vendin e ngjarjes. Rasti është hetuar me kujdes, pas së cilës është raportuar se kafsha nuk ka dëmtuar hambarin dhe gardhin rreth shtëpisë, por janë vërejtur qartë gjurmët e ariut. Paralelisht me denoncimin e ariut në policinë e Gostivarit, QKM Rajonale – Tetovë ka njoftuar Komunën e Gostivarit dhe Inspektoratin e Mjedisit që të ndërmarrin masa të mëtutjeshme nën juridiksionin e tyre.

Gjithashtu QKM-ja apeloi që të mirëmbahen dhe pastrohen kanalet vendore kulluese dhe të mos hidhen mbeturina në to, duke pasur parasysh se sipas njoftimeve të KMKK-së, në ditët në vijim moti do të jetë i paqëndrueshëm në disa vende me reshje të herëpashershme shiu, të cilat do të jenë më shumë. lokale të bollshme dhe rrebeshe të shoqëruara me bubullima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *