Ahmeti: Vendit tonë i duhet harmoni ndërmjet komuniteteve dhe anëtarësim i plotë në BE

Ali Ahmeti ka bërë të ditur në një paraqitje të fundit para mediave se ka nënshkruar një dokument të rëndësishëm që synon ndryshime të menjëhershme kushtetuese dhe përkushtime të forta për bashkëpunim mes partive politike në Maqedoninë e Veriut. Kjo iniciativë, e cila adreson nevojën për të ndërtuar struktura të qëndrueshme shtetërore, vjen në një kohë kur vendi përballet me sfida të mëdha politike dhe sociale.
Ai tha se dokumenti përfshin një angazhim të qartë për të bashkëpunuar dhe bashkëqeverisur vetëm me ato parti politike që mbështesin ndryshimet e nevojshme për të lehtësuar rrugën e Maqedonisë së Veriut drejt integrimit në Bashkimin Evropian.
“Jemi të vendosur të bashkëpunojmë vetëm me ato parti politike që janë të gatshme të mbështesin këtë dokument dhe të punojnë për të ardhmen evropiane të vendit tonë,” deklaroi Ahmeti.
Ahmeti theksoi gjithashtu nevojën për racionalitet në menaxhimin e shtetit dhe vuri në dukje se vetëm përmes bashkëpunimit dhe vendimeve të mençura mund të përballen sfidat e ardhshme.
Ai shtoi se ky dokument është nënshkruar nga Arben Taravari, Bilal Kasami, Ali Ahmeti, Izet Mexhiti, Afrim Gashi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *